Представяме ви едно невероятно обяснение в любов към Пловдив от легендарната

...
Представяме ви едно невероятно обяснение в любов към Пловдив от легендарната
Коментари Харесай

Невероятното обяснение в любов към Пловдив от легендарната Нери Терзиева

Представяме ви едно невероятно обяснение в обич към Пловдив от именитата журналистка Нери Терзиева, която умря на 2 юни.

“И въпреки всичко – най-хубавото място в София е табелата за Пловдив!

Вечер фаровете на рейса едвам я близват, зимъс съвсем не се вижда, само че пътуването към тепетата не е панорама – то е възприятие. Да се носиш към Пловдив – това е като да се връщаш към персоналния си код.

Сигурно по тази причина след Тунела по табиет стартирам да приказвам по-бавно – акордирам се на пловдивската скорост. Времето в най-стария жив европейски град тече по-бавно. Добавям машинално повечко тон " и “, вместо " е “, към този момент съм с тилифон, по който ревизирам дали децата са се справили с матиматиката. Илиминтарно е – все едно някой ме следи и в случай че приказвам като шопити, пловдивчани ще ме скъсат от подбив.

Софиянци не знаят за какво тук споделяме " густо “ и " майна “. Обяснявам им търпеливо – " густо “ (justo) е останало от италианските архитекти, проектирали Военния клуб и тези къщи по Главната на Пловдив, които не са паднали от Чирпанското земетресение. " Майна “ е докерската команда за " нагоре-нагоре “. Останала е от времето, когато по Марица са товарили шлепове със стока за Цариград.

След Тунела съм. От южната му страна към този момент пипвам Пловдивската социална телевизия. Чувам мъжът ми да споделя:

– Добър вечер, с Вас е Ивгений Тодоров.

Всичко е наред.

Имам време да изпека едни чушки, до момента в който той излезе от ифир. "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР